Тел.: 098 883 2468

НАБЕРИ И ЗАТВОРИ. НИЕ ЩЕ ВЪРНЕМ ОБАЖДАНЕТО!

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ

1. АВТОМОБИЛЪТ МИ ЩЕ ЗАГУБИ ЛИ МОЩНОСТ НА ГАЗ?

Не, или поне не всеки автомобил. Повечето коли, продавани на европейския пазар, биват настроени в завода производител да се карат на масовия бензин А95. Малка част от превозните средства обаче разполагат с т.н. "октан коректор". Той позволява една кола да се шофира с различни по качество и октаново число горива, като прави автоматична корекция на ъгъла на запалване. За съжаление повечето автомобили не разполагат с такъв коректор и се налага външна намеса, ако искаме конверсията да е 100% изпълнена както трябва.  Тази намеса става с т.н. "чип тунинг" или външен контролер, наречен timing advance processor. За повече информация не се колебайте да се свържете с нас! -> 0988 83 2468 Набери и затвори. Ние ще върнем обаждането!

2. ЩЕ СЕ ПОВИШИ ЛИ РАЗХОДЪТ НА ГАЗ СПРЯМО БЕНЗИНОВИЯТ?

Да ще се повиши, с 10 до 20% спрямо нуждите на автомобила. Това е така, тъй като пропан-бутанът е с по-ниска калоричност от бензина. За да задоволи натоварванията на двигателя газовият контролер доставя точно необходимото количество. А необходимото количество е малко повече от това на бензина. Ако някой ви каже, че разходът не се покачва, гарантирано ви лъже! Е, но пък във финансово изражение разходът за газ е наполовина :).

3. ОПАСНО ЛИ Е ДА СЕ КАРА НА ГАЗ?

В частност пропан-бутанът е дори по-безопасен от бензина. Течен не може да гори, както и ако е студен. За да се получи взрив условията за насищане са почти същите както при бензина 1:12.5-14. Т.е. 8% останал бензин в резервоара ви е също толкова опасен, колкото 8% газ останала в бутилката. Затова не карайте на резерва, а и да не забравяме - пропан бутанът е течен и студен в бутилката, т.е. почти невъзможно при нормални условия да се получи взрив ;).