Ремонт на авто парно

Ремонт на авто парно

Ремонт Авто парно наричаме интервенциите по малкия кръг на охлаждане на мотора на колата.

Антифризът е температурният реагент, който отнема топлината от двигателя. Зимата служи за отопление на купето, а лятото – основно за охлаждане на мотора.

Чести проблеми с охладителната система:

Най-честият проблем за повреди в авто парното е използването на некачествен антифриз и/или вода от чешмата вместо дестилирана и това налага бърза смяна на антифриз. Антифризите биват различни видове – органични, неорганични; с антикорозионни добавки или без и други. Също така:

Тя е сърцето на охладителната система. В най-разпространения си вариант се намира на пистовия ремък, като се задвижва от коляновия вал и по време на работа на двигателя. Някои високи класове марки и модели автомобили имат допълнителни електрически помпи със или без допълнителни нагреватели. Цената на водната помпа е пряко обвързана с модела на автомобила, неговия производител и времето за смяна.

… е онова “нещо”, което поддържа двигателя на колата в оптимална работна температура. Той е вторият по важност елемент в охладителната система след водната помпа. Подобно на нея струва различно в зависимост от марката и модела на колата.

Най-често те се запушват и/или пробиват, когато за охлаждането е използван некачествен и евтин антифриз. Визио Уъркс ЕООД предлага цялостна машинна промивка на охладителната система на автомобила, подмяна и ремонт на радиатори.

Дуовентилите имат ролята да пренасочват загретия антифриз, когато отопление не ни е нужно. Когато дуовентили липсват, отоплението и охлаждането се регулират от въздушни клапи в таблото. Ние предлагаме ремонт и замяна и на двете!

За вас можем да извършим професионално машинно промиване на охладителната система и ремонт на авто парно. Също така предлагаме:

 • Установяване на течове на антифриз от охладителната система
 • Диагностика и ремонт на вентилаторите
 • Диагностика и ремонт на дуовентили и въздушни клапи
 • Ремонт или подмяна на радиатори
 • Диагностика и подмяна на датчици по охладителната система
 • Диагностика и подмяна на водна помпа и/или термостат
 • Машинно промиване и смяна на охладителната течност – антифриз
 • Отстраняване на лоши миризми в купето и други.

А ЦЕНИТЕ НИ СА КАКТО СЛЕДВА:

 • Базова диагностика
  цена 10 лв.
  Включва обща визуална диагностика на охладителната система за течове на антифриз, както и замерване на входящата и изходящата температура в купето с лазерен термометър.
 • Диагностика с компютър
  цена 30 лв.
  Тя се отнася до по-високия клас автомобили, оборудвани с цифрово управление ( климатроник ), където клапите в купето, дуо вентилите и други компоненти могат да бъдат електронно тествани.
 • Промивка и отпушване
  цена 69 лв.
  Включва машинно промиване и отпушване ( където е възможно ) на охладителната система на автомобила + антифриз без разтварящ химикал. За него се доплащат + 29 лв.
 • Подмяна на части и датчици
  цена 30 лв.
  Цената от 30 лв. е на час като крайната сума се определя на база нормовремена, зададени от завода производител на конкретния автомобил. Точната сума както за конкретната част, така и за нейната смяна може да получите само след запитване или на място в сервиза ни.