Газов инжекцион Течна Фаза - Истината!

in

Газов инжекцион течна фаза – какво е това? Има ли предимства и какви са те пред газовата уредба тип “изпарена газ”? Има ли въобще такива и защо цената му достига 3 пъти над тази на газовия инжекцион с изпарена газ? В следващите редове ще се постараем да обясним подробно разликите между двата вида и какви позитиви и/или негативи могат да ви донесат.

Газовите инжекциони течна фаза се считат за връх в производството и технологията на газовите уредби. За разликата от масовите инжекциони с изпарена газ тук изпарител липсва. За сметка на него, обаче, има допълнителна помпа за високо налягане в бутилката / резервоара. Пропан-бутанът се впръсква във всмукателните колектори под течна фаза като така отнема част от температурата на въздуха и тази в цилиндъра, за да се преобразува в изпарена газ. Предимствата на този вид инжектиране на течно гориво се крият в това, че по този начин гориво-въздушната смес се свива и позволява навлизането в цилиндъра на по-голямо количество от нея, което води до повишена мощност, по-добър контрол на емисиите и охлаждане на цилиндрите. 

До тук всичко звучи прекрасно и невероятно! Но каква е истината в България? Ще започнем от цената – 3450 лв е най-евтиният вариант за 4 цилиндров двигател. И като вземем предвид средната възраст на автомобилите у нас – 10+ години, то тази сума се явява близо половината от масовите автомобили за по 7-8000 лв. Сещате ли се, сега, за българската поговорка “скъп на триците и евтин на брашното”? Да, сметката не се връзва! Но проблемите не спират до тук.

Вторият съществен проблем е качеството на горивата у нас. Не е тайна за никой, че пропан-бутанът в България е с най-лошото си качество от цяла Европа. Нито е филтриран при производството си, нито бензиностанциите почистват резервоарите си както е по регламент по принцип. Това означава следното – първият компонент, който ще даде “фира” е помпата в бутилката, след нея инжекторите. А колко мислите, че струват? Помпата е около 700 лв, а всеки един инжектор по 300 лв. Ще кажете: “Ама тя е в гаранция!”. Да, ама за фабрични дефекти! Не за повреди, причинени от неподходящо гориво. За капак може да получите и повреден двигател, защото всичките тези примеси и боклуци остават и полепват по цилиндрите и клапаните на мотора, защото, все пак, газта стига до там течна, заедно с всичко, което носи в себе си!

Само за изминалата година демонтирахме повече от 50+ уредби течна фаза от коли, нов внос у нас! Защото собствениците им винаги казват едно и също нещо: “700 лв. веднъж в годината, някак си се прежалват. Но на всеки 2 месеца? Стига вече!”.

На фона на всички негативи на газовите инжекциони течната фаза, то предимствата на уредбите с изпарена газ стават все по-явни. Първото предимство е цената – средно 1300 лв. за висок клас газов инжекцион, например LOVATO или BRC. Вторият плюс – няма помпа в бутилката, която да се повреди! Предимство номер 3 – газта минава през изпарител, където буквално се “дистилира”, така както водата при нейното изпарение. В този случай 99% от примесите, които носи със себе си пропан-бутанът, остават във филтъра и по корпуса на изпарителя. Та дори той да се повреди от замърсяване, цената на висок клас италиански такъв е 130-150 лв, а не 700 лв.!!! На последно място, но не и по важност – пропан-бутанът влиза в цилиндрите вече изпарен и пречистен. Това означава по-малко нагари за мотора и по-добро изгаряне на гориво-въздушната смес!

Нашият съвет е – БЪДЕТЕ РЕАЛИСТИ! Четете по-малко форумите и особено постовете на хора с вносни коли течна фаза, защото всички знаем, че ние българите не обичаме да си признаваме, когато сме се преебали! 

Ако търсите качествен газов инжекцион, то ние ще ви предложим такъв на много изгодна и реална цена! Просто изпратете ИСКАНЕ ЗА ОФЕРТА чрез формата ни по-долу, която сложихме за ваше улеснение! 

Имайте предвид, също така, че като наши клиенти може да се възползвате от следните предимства – допълнителна ОТСТЪПКА при плащане в брой, промоционални лихвени условия с 0% лихва на изплащане както и 5 години ГАРАНЦИЯ за избрани модели газови инжекциони.

ОЧАКВАМЕ ВИ!

📑 ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА ТУК: