Евтин или скъп газов инжекцион - кое да изберем?

in

На Българския пазар ще срещнете знайни и незнайни марки и модели газови инжекциони. При някои сервизи ще са по-скъпи, при други – по-евтини. Но нека започнем съвсем отначало.

Цените на газовите уредби инжекциони са пряко зависими от качеството на използваните материали за изработката им.

Първо имаме продукт

системата, която ние майсторите наричаме кит ( мини кит, пълен кит и прочее ). Тя е съставена, най-общо казано, от компютър, кабели, бутилка-резервоар, изпарител, инжектори и т.н. Тези части имат име/марка/производител, страна на произход, дистрибутори за определените пазари. Всички сте чували, че италианските газови инжекциони са най-добри. Но има и турски, полски, чешки, сръбски, български и, о да,  дори китайски газови инжекциони. Разбира се, излишно е да ви казвам, че оригиналната италианска част и нейното китайско копие нямат нищо общо! За да докара ниска цена до крайния клиент, даден сервиз си позволява да прави различни комбинации – хубав компютър и скапани инжектори и изпарител, или евтин компютър с евтини инжектори и т.н.

Второ – след като набавихме кита 

(трябва ни и клиент с кола също 🙂 трябва да го монтираме. Марка и модел на колата, коя година е, с кой двигател и колко коня е. Все важни въпроси. Спрямо тях определяме какви точно части ще използваме при монтажа, така че автомобилът да няма загуба на мощност, да работи идеално добре при всички натоварвания и режими.   


Трето – техникът, 

но не просто такъв, който може да запои два кабела, да стегне 3 болта и да опъне 2 метра маркучи. Това и маймуна може да се научи да го прави. Трябва ви човек, който знае кои точно кабели да запои, кое къде да сложи, така че да не пречи на общото устройство на колата, а след това и да приведе всичко това в експлоатация.

Настройката и задаването на правилните параметри

е също толкова важно, колкото и самия монтаж. За това обаче се изискват определени и много специфични познания за двигателите, които обаче не всеки има. За вас клиентите обаче остава тежкото изпитание да отсеете”разбирачите”. 
 
И на последно място да обобщим  –  поставянето на газова уредба  не е същото като монтаж на картина на стената. Тя е съвкупност от всичко това, което изброихме по-горе, и не бива да се разглежда като просто продукт  (вещ).   Монтажът на газов инжекцион  е преди всичко отговорност към клиента. Ние сервизите  плащаме наеми, плащаме заплати, данъци, ДДС, закупуваме инструменти и консумативи, които също са част от крайната цена. 

Най-ниската цена на пазара означава

само едно – този сервиз иска да ви продаде боклук, най-вероятно самият той е в сивия сектор, съответно това е човек, от който не можете да търсите отговорност ако нещо се случи. И след като ви се наложи след това да отидете при някой, който наистина разбира, за да поправи проблемите ви, то той определено няма да направи компромис със себе си и с цената на труда си.

И тогава евтиното може да ви излезне наистина мноооого скъпо.

📑 ВЗЕМЕТЕ ОФЕРТА ТУК: